Vrijwilligerszorg

 

Vrijwilligerszorg
Al hou je nog zo veel van je partner, je moeder, je vader of je kind, als je veel en lang voor iemand zorgt, gaat dat niet in je kouwe kleren zitten. Hier kies je niet voor, 'het overkomt je.' Zorgen voor een ander kan mooie en bijzondere dingen opleveren, maar er kan een moment aanbreken dat deze zorg even teveel wordt. Iemand die dan een poosje met je meeloopt en tijdelijk wat zorg uit handen neemt is goud waard. Surplus Informele Zorg is een professionele organisatie met enthousiaste, betrokken vrijwilligers die zich inzetten om mensen weer op weg te helpen.

 

Vrijwillige thuishulp
Woont u thuis maar merkt u dat de meest eenvoudige dingen niet meer zo vanzelfsprekend gaan?
Een helpende hand, een luisterend oor of een steuntje in de rug kan in zo'n situatie welkom zijn. Een gesprek onder het genot van een kopje koffie, ondersteuning tijdens een bezoek aan het ziekenhuis of samen iets gezelligs ondernemen. De vrijwillige thuishulp biedt structurele hulp, maar zoekt ook mee naar oplossingen als het gaat om eenmalige vragen.

'Ik vind de rust om mijn wandelclubje weer op te pakken, wetende dat elke donderdagmiddag Els bij mijn man is. Sinds zijn hersenbloeding kan ik hem gewoon niet meer alleen laten. Het leuke is dat ik geniet, maar dat doen zij ook tijdens het wekelijkse ommetje wat ze maken'

 

Buddyzorg
Al je wordt geconfronteerd met een ernstige ziekte zoals MS, kanker of een beroerte is de impact enorm. Het kan dan prettig zijn om naast de steun van vrienden en familie met iemand anders te kunnen praten. Even je verhaal delen of samen iets leuks gaan doen.
Een buddy biedt niet alleen steun bij de verwerking en het leren omgaan met een ziekte, maar helpt ook om mee vooruit te kijken en te zoeken naar nieuwe wegen.

'Toen ik te horen kreeg dat ik kanker had, ging het licht uit. Omdat ik alleen woon, adviseerde mijn oncologisch verpleegkundige contact op te nemen met buddyzorg. Niet gemakkelijk maar wat heeft de buddy me al veel gebracht. Ze luistert, gaat met me mee naar de chemo en we lachen ook heel wat af als we zo nu en dan een terrasje pakken'

 

Vriendendienst
Ieder mens heeft wel eens van die momenten dat je het even niet ziet zitten. Vaak is er dan iemand in de omgeving die een luisterend oor biedt, of helpt om je zinnen te verzetten. Voor mensen met een psychiatrische problematiek is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Het kan lastig zijn om de draad van het dagelijks leven (weer) op te pakken of het contact met vrienden en familie vast te houden. Om niet in een nog groter sociaal isolement te komen hebben mensen anderen nodig om dagelijkse dingen te kunnen delen.
 Een maatje kan samen met je 'leuke dingen' ondernemen en biedt een steuntje in de rug bij het actief deelnemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer.

'Sinds dat Erna een keer per week een half uurtje koffie komt drinken heb ik in ieder geval een doel om mijn bed uit te komen. Bovendien vind ik het keigezellig. Nooit gedacht dat iemand het leuk zou vinden om bij mij langs te komen. Dank, dank daarvoor!'

 

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen of bellen naar 076-5016450.

 

Wilt u graag zelf vrijwilliger worden? Kijk dan hier voor meer informatie.

Vrijwilligerszorg