Mantelzorg

 

Mantelzorg overkomt je
Mantelzorg en vrijwilligerszorg worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn het verschillende dingen. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

 

Wanneer ben ik een Mantelzorger?
Mezzo, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander, beschrijft het volgende over mantelzorg: zorgt u meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor uw partner, kind, familielid of vriend? Dan bent u een van 2,6 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is. Als er in Nederland 2,6 miljoen mantelzorgers zijn, wil dat zeggen dat 1 op de 5 Nederlanders mantelzorger is. In de gemeente Etten-Leur zijn dat dus zo'n 8.500 mensen.

 

Mantelzorgcoach
Mantelzorg kan zwaar zijn en het komt dan ook regelmatig voor dat een mantelzorger overbelast is of dreigt te worden. Een mantelzorgcoach van Surplus is een specifiek opgeleide vrijwilliger die u een bepaalde periode kan ondersteunen. Deze ondersteuning bestaat uit het bieden van een luisterend oor en het bijstaan in papier en regelwerk. Ook voor verdere tips en adviezen kunt u bij een mantelzorgcoach terecht.

 

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen of bellen naar 076-5016450.

 

Zicht op mijn mantelzorg
Ben je mantelzorger en benieuwd naar wat u de kracht geeft om te zorgen? En wat het zwaar maakt? Ga naar zichtopmijnmantelzorg.nl en vul de vragenlijst in, krijg inzicht in de oorzaken van uw belasting en leest het vrijblijvende advies.
www.zichtopmijnmantelzorg.nl