Slimme apps

 

ShareCare app

Zorgen jullie met elkaar voor een ander? Via de ShareCare app kun je met elkaar de zorg handig en overzichtelijk organiseren. Zo kan je een groep aanmaken, veilig chatten met elkaar, een agenda delen en hulpvragen stellen. Je kan deze app downloaden via onderstaande link of vanuit de appstore op je smartphone.

 

Alzheimer Assistent App

Hét digitale hulpje voor mensen die gezamenlijk voor iemand met dementie zorgen. Met de Alzheimer Assistent App kunnen mantelzorgers direct ervaringen en praktische tips uitwisselen. De app bevat informatie over meer dan zestig onderwerpen en dit aanbod zal blijven groeien. Als gebruiker kun je namelijk zelf tips delen en onderwerpen aandragen.

 

Ongehinderd App

Altijd voorbereid op pad. Met de Ongehinderd App vind je snel restaurants, toiletten, attracties en nog veel meer handige en leuke plekjes die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking.

 

Caren Zorgt

Via de gratis website Caren Zorgt kun je een agenda openen waarin je taken en acties zet voor degene die je verzorgt. Denk hierbij aan een agendapunt 'boodschappen doen' op dinsdag en 'helpen met de boekhouding' op vrijdag. Iedereen die helpt, zet zijn/haar taak in de agenda, zodat er één duidelijk overzicht ontstaat. Caren Zorgt heeft nog geen app, maar is wel een handig hulpmiddel.