bewegentegenvergeten

September 2019

Bewegen tegen vergeten

270.000 Nederlanders hebben dementie. We krijgen er dus allemaal mee te maken... Vanuit Inspiratietafel Dementievriendelijke gemeente Etten-Leur worden diversen activiteiten rondom dementie georganiseerd. Komt u ook?

 

Natuurbeleving
Datum: Donderdag 12 september
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: De Achtertuin, Hilsebaan 108, Etten-Leur
Natuurbeleving voor partners van mensen met dementie (en de mensen met dementie). Onder begeleiding laten we u zien hoe u samen met uw partner of ouder met dementie nog meer kunt genieten van de natuur.

 

Alzheimer café 'beleef de fitroute'
Datum: Donderdag 19 september
Tijd: Zaal open vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur
Locatie: 't Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, Etten-Leur
Alzheimer café met Marian Roest (beweegcoach) 'beleef de fitroute' in de Kloostertuin. Marian zal het nieuwe seizoen openen met de introductie van de fitroute. Na een korte inleiding neemt ze u mee op deze route.De fitroute is 1,5 km lang en bestaat uit 18 verschillende oefeningen.

 

Wereld Alzheimer Dag - Beleef dementie met VR-bril!
Datum: Zaterdag 21 september
Tijd: 11.00 - 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4
De Wereld Alzheimer Dag heeft dit jaar als thema 'bewegen is goed voor je'. Graag nodigen wij u uit om met behulp van een Virtual Bril de wereld van dementie te kunnen ervaren en de online training 'samen dementie vriendelijk' te doen met als thema 'beweeg mee door de wereld van dementie'.

 

Zwemmen met dementie
Datum: Donderdag 26 september
Tijd: Aanvang 10.00 uur, zwemmen van 10.15 - 11.00 uur.
Locatie: Zwembad De Banakker, Parklaan 12, Etten-Leur
Met de ondersteuning van een beweegcoach bewegen in het water. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Marian Roest (beweegcoach), 06 - 51 41 33 89.

 

Bewegen, dansen en zingen
Eind september of begin oktober komt er een leuke activiteit in combinatie met brede school/kinderopvang, een dagbestedingsgroep ouderen met dementie en andere geïnteresseerden. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Linda Deckers, Surplus Welzijn via 076 - 50 164 50.