Dementie? Vertel je verhaal!

En help mee om Etten-Leur dementievriendelijk(er) te maken.

Wil jij je verhaal vertellen?
Ben jij mantelzorger van iemand met dementie of heb jij zelf (beginnende) dementie? En wil jij 'je verhaal' vertellen? Dan zoeken wij jou! Door je verhaal te vertellen vergroot je de bekendheid met dementie en verandert het beeld erover.

 

Hoe dan?
Deel je persoonlijke verhaal, je ervaringen en gevoelens met zoveel mogelijk mensen binnen je netwerk. Denk hierbij als eerste aan je familie, vrienden, buren en bekenden. Vertel het bij de verenigingen waar u lid van bent, bij de supermarkten, winkeliers, horeca en dergelijke. Vertel hen waar je bij hen tegenaan loopt en/of wat je nodig hebt. Op je eigen manier en tempo. Je bepaalt zelf met wie u wat, wanneer deelt.

 

Waarom vragen we dit?
Een persoonlijke verhaal heeft meer impact dan een lezing van een professional. Door deze persoonlijke benadering worden mensen met dementie hopelijk beter begrepen en gezien binnen hun leefomgeving en uiteindelijk binnen onze samenleving. We willen bereiken dat zij langer op een fijne manier mee kunnen blijven doen en dat onze medemensen een handje toe durven steken om ze daarbij te helpen.

 

Hoe kan de gemeente helpen bij het vertellen?
De gemeente biedt mogelijkheden om ervaringen met andere vertellers te delen. Ook kun je via het steunpunt voor mantelzorg Zorg voor een ander Etten-Leur persoonlijke ondersteuning krijgen als daar behoefte aan is.

 

Hoe gaat u aan de slag?
Als u geen behoefte heeft aan ondersteuning of contacten met andere 'vertellers', dan kunt u gewoon beginnen met vertellen binnen uw eigen netwerk. Kunnen we u op weg helpen of in contact brengen met andere 'vertellers', neem dan contact op met:
Linda Deckers van Surplus: mail naar linda.deckers@surplus.nl of bel 076 - 50 164 50
Patricia Mulders van de gemeente: mail naar patricia.mulders@etten-leur.nl of bel 06 - 52 50 53 63