Mantelzorgwaardering

Mantelzorg doe je samen

 

Let op:
Vanaf 31-12-2018 is het niet meer mogelijk om de mantelzorgwaardering voor 2018 aan te vragen.

 

Mantelzorgers zorgen voor iemand in hun omgeving, niet omdat zij daarvoor betaald worden, maar 'omdat je dat gewoon doet'. Wat begint als vanzelfsprekende hulp, groeit soms uit tot een dagtaak. Ontvangt u ondersteuning van één of meerdere mantelzorgers? Bijvoorbeeld een partner, zoon, zus, buurvrouw of vriend? Doet hij / zij dit al langere tijd, onbetaald en in eigen tijd?

 

De gemeente Etten-Leur vindt deze zorg en hulp door mantelzorgers van onschatbare waarde en wil hen daarom in 2018 weer een blijk van waardering geven. Wilt u uw mantelzorger namens de gemeente Etten-Leur bedanken en in het zonnetje zetten? Wij nodigen u van harte uit de waardering, uiterlijk voor 31 december 2018, aan te vragen.

 

Dit jaar bestaat het waarderingsmenu uit een aantal keuzes met een waarde van € 125,- per zorgvrager. U heeft de keuze tussen cadeaubonnen en / of een geldbedrag.

 

Dienstencheque

Goedkoop huishoudelijke hulp

Met een dienstencheque kunt u huishoudelijke hulp in kopen. Vanaf 1 januari 2016 kost deze huishoudelijke hulp voor de inwoners van Etten-Leur nog maar €5,- per uur. De gemeente vult dit aan tot de oorspronkelijke kosten van € 22,50. Mensen kunnen maximaal 104 extra uren hulp per jaar afnemen met de dienstencheques. Bijvoorbeeld voor een grote voorjaarsschoonmaak of het lappen van de ramen. Als mantelzorger en mensen die mantelzorg ontvangen kunt u in aanmerking komen voor de dienstencheque.

Klik voor meer informatie op onderstaande link:
www.etten-leur.nl