Mantelzorgwaardering

Zorg jij voor een ander? Dan zorgen wij voor jou!

 

 

Mantelzorgers zorgen voor iemand in hun omgeving, niet omdat zij daarvoor betaald worden, maar 'omdat je dat gewoon doet'. Wat begint als vanzelfsprekende hulp, groeit soms uit tot een dagtaak.

 

Ontvang jij ondersteuning van één of meerdere mantelzorgers? Bijvoorbeeld een partner, zoon, zus, buurvrouw of vriend? Doet hij/zij dit al langere tijd, onbetaald en in eigen tijd?

 

De gemeente Etten-Leur vindt deze zorg en hulp door mantelzorgers van onschatbare waarde en wil hen daarom in 2019 weer een blijk van waardering geven. Wil jij je mantelzorger namens de gemeente Etten-Leur bedanken en in het zonnetje zetten? Wij nodigen je van harte uit de waardering, uiterlijk voor 31 december 2019, aan te vragen.

 

Dit jaar bestaat het waarderingsmenu uit een aantal keuzes met een waarde van € 125,- per zorgvrager. Je hebt de keuze tussen cadeaubonnen en/of een geldbedrag.

  

Dienstencheque

Goedkoop huishoudelijke hulp

Met een dienstencheque kunt u huishoudelijke hulp in kopen. Vanaf 1 januari 2016 kost deze huishoudelijke hulp voor de inwoners van Etten-Leur nog maar €5,- per uur. De gemeente vult dit aan tot de oorspronkelijke kosten van € 22,50. Mensen kunnen maximaal 104 extra uren hulp per jaar afnemen met de dienstencheques. Bijvoorbeeld voor een grote voorjaarsschoonmaak of het lappen van de ramen. Als mantelzorger en mensen die mantelzorg ontvangen kunt u in aanmerking komen voor de dienstencheque.

Klik voor meer informatie op onderstaande link:
www.etten-leur.nl